Reismeisje Klantencase

Reismeisjeimg

Wendy Pasop

Blogger — Reismeisje

reismeisje logo default2

Reismeisje.nl is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een van de populairste reisblogs van Nederland. Na jaren gebruik te hebben gemaakt van Wordpress, heeft Webmen in 2015 succesvol de website van Reismeisje onderhanden genomen. De komende maanden zal het bureau beginnen aan de bouw van een nieuw platform. We vroegen Reismeisje vlak voor een trip naar Italië en Oostenrijk naar haar bevindingen.

Leuk voor erbij, een Wordpressblog over haar reispassie met handige tips, zo is Reismeisje ooit ontstaan. Wendy, oprichtster en drijvende kracht achter het reisblog: “Ik kende Wordpress vanuit mijn vroegere werk als marketingmanager. Toen ik begon met Reismeisje was het dan ook een logische keuze om dit CMS te gebruiken voor mijn reisverhalen.

De bezoekersaantallen stegen en het platform werd snel professioneler. Hierdoor ontstond de behoefte aan andere functionaliteiten en liep Reismeisje aan tegen de beperkingen van het platform. “Wordpress is een prima CMS als je niet te veel eisen stelt. Ik wilde bijvoorbeeld graag meerdere kolommen om mijn content te laten zien en had ook behoefte aan statische pagina’s met extra land- en klimaatinformatie.”

Wensen vertalen naar functionaliteiten

Omdat ook de mogelijkheden voor opdrachtgevers en adverteerders op haar website beperkt waren, benaderde ze Webmen uit Apeldoorn. Wendy: “Ik kende Jeroen Olthof, maar heb vooraf wel kritisch gekeken of zij de juiste partij waren om mijn site te bouwen.” Volgens de wereldreiziger wist het bureau vanaf het eerste moment de wensen goed te benoemen en te vertalen naar functionaliteiten. “Reismeisje.nl is misschien atypisch in hun klantportfolio, maar ik merkte gewoon dat ze zin hadden om ermee aan de slag te gaan.”

Negentigduizend bezoekers per maand

Met een zelf ontworpen migratiescript is Webmen gestart met het overzetten van alle blogs, foto’s en filmpjes naar het nieuwe CMS SilverStripe. Tegelijkertijd zijn ze aan de slag gegaan met een ander design en een nieuwe structuur. De blogitems werden ondergebracht in categorieën en gekoppeld aan landen met alle bijbehorende informatie. Het resultaat: een overzichtelijke website die ook het publiek vanaf het begin wist te waarderen. Wendy: “Hoewel je na een livegang altijd een daling ziet in het verkeer zitten we nu maandelijks op zo’n negentigduizend bezoekers, die gezamenlijk meer dan honderddertigduizend pageviews genereren.”

“Ze willen echt iets gaafs neerzetten”

Heel erg blij met Webmen

Ondanks de hoge bezoekersaantallen blijft de online wereld zich ontwikkelen en veranderen de wensen ten aanzien van haar website. ”Dat heeft enerzijds te maken met andere vragen van opdrachtgevers maar anderzijds wil ik ook qua design en SEO-optimalisatie graag een slag maken”, vertelt Wendy. Met deze punten in het achterhoofd is een aantal maanden geleden besloten om een nieuwe website voor Reismeisje te laten bouwen.

Wendy is zich vervolgens gaan oriënteren en heeft met verschillende webbouwers gesproken. “Ik heb gekeken of andere partijen toegevoegde waarde hadden ten opzichte van Webmen. Maar ik ben toch tot de conclusie gekomen dat dat niet zo is. Ze steken veel tijd in projecten, willen echt iets gaafs neerzetten en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ik ben gewoon heel erg blij met Webmen.”

Vragen? We bijten niet