Reismeisje is de populairste en leukste reisblogger van Nederland en wij mochten haar blog onder handen nemen. De eerste uitdaging was het overzetten van alle bestaande content vanuit Wordpress. Hiervoor hebben we een slim migratiescript geschreven waardoor dit vlekkeloos werd overgezet naar het gebruiksvriendelijke SilverStripe CMS.

Vervolgens konden we beginnen aan het opnieuw uitdenken en ontwerpen van de website. Het resultaat staat als een huis! De categorie├źn waarin de blogitems ondergebracht worden zijn duidelijk en overzichtelijk voor zowel Reismeisje als haar bezoekers. Daarnaast zijn alle blogitems gekoppeld aan een land, waardoor ze naast blogitems ook nog uitgebreide landinformatie kan bieden. Deze structuur is de ruggengraat van de website.┬á

Wij geloven dat Google steeds beter wordt in het herkennen van goede websites vanuit gebruikerservaring. Hierdoor is het belangrijk om de bezoeker centraal te stellen en te zorgen voor een top gebruikerservaring. Los van het feit dat er relevante content moet zijn moet het er ook goed uitzien, lekker werken, snel zijn, goed in elkaar zitten, etc. Wij geloven dat wanneer je een top-website maakt voor de bezoeker je ook een top-website maakt voor Google.

Dat het werkt blijkt! Bij elke update van Google lijkt hij Reismeisje alleen maar nog beter te gaan vinden. Het is niet voor niks dat de nummer 1 regel van Google zelf luidt:

"Focus on the user and all else will follow."

Vragen? We bijten niet