De KNGU is één van de vier grootste sportbonden in Nederland. Bij de bond zijn ruim duizend gymclubs aangesloten met in totaal tweehonderdveertigduizend sporters. De gym-, dans-, spring- en turnbond opereert vanuit vijf districten en het bondsbureau is gevestigd in Beekbergen. The Webmen ondersteunt de KNGU bij de ontwikkeling van een compleet nieuwe online omgeving en heeft recent het eerste project, theforce.kngu.nl, voor ze opgeleverd.

Dutchgymnastics.nl

De KNGU beschikt op dit moment over vijftien websites. In het huidige medialandschap is dit niet de meest ideale situatie. Michiel Maas, strategisch marketeer bij de KNGU: “We hebben gekozen voor een één-domeinstrategie. We gaan alle verschillende kanalen onderbrengen onder dutchgymnastics.nl. Tegelijk willen we onze sport een beter en stoerder imago geven en de fans dichter bij de sporters brengen. We waren daarom op zoek naar een partij die de nieuwe identiteit, ontwikkeld door Brand Builders, kon vertalen naar een online omgeving.” Via het netwerk kwam de KNGU uit bij The Webmen en vroeg het bureau om mee te doen in een pitch die de bond had uitgeschreven.

Kennis en ervaring buiten de sport

The Webmen hield een pitch waarmee ze zich onderscheidde van de concurrentie. Michiel Maas: “Omdat we de sport een hipper imago wilde geven, hadden we behoefte aan andere frisse ideeën. In de pitch viel The Webmen vooral op met hun waardevolle kennis en ervaring buiten ons werkveld. Ze wisten buiten de sportkaders te denken en sloten daarmee direct goed aan bij onze vraag.”

Het team overtuigde de sportbond ook door het complexe project op te knippen in losse onderdelen. “Van vijftien verschillende websites naar één compleet nieuwe omgeving, heeft nogal wat voeten in de aarde. Zeker omdat wij geen verstand hebben van techniek, was het heel prettig dat The Webmen goed kon uitleggen wat de consequenties waren van de operatie. Daarbij gaven ze ons inzicht in wat de techniek aan de achterkant voor ons betekende aan de voorkant”, aldus Michiel Maas.

The Webmen ging met het eerste project aan de slag en ontwikkelde een nieuw platform met SilverStripe.

“In de pitch viel The Webmen vooral op met hun waardevolle kennis en ervaring buiten ons werkveld.”

Feel the Force

Het opensource-CMS SilverStripe is makkelijk in gebruik, volledig responsive en heeft een duidelijke interface met moderne features. Voor de KNGU betekent dit onder andere dat ze via de website bezoekers live op hoogte kunnen houden van sportprestaties.

“The Force heeft precies de functionaliteiten en uitstraling die wij voor ogen hadden. The Webmen heeft tijdens het hele ontwikkelproces goed naar onze wensen gekeken en dachten echt mee. Hun kritische opstelling heeft geresulteerd in een website waar we heel tevreden over zijn. Nu het contentplatform van de KNGU live staat, wordt de website verder verbeterd. Ook daarin trekken we samen op. Het team blijft gaan voor maximaal resultaat. Door de goede samenwerking voor-, tijdens- en na de oplevering heb ik veel vertrouwen in onze één-domeinstrategie. We zijn nu bezig met de verdere ontwikkeling van dutchgymnastics.nl en het is prettig dat we ook hierbij kunnen terugvallen op de kennis en ervaring van The Webmen”, besluit Maas enthousiast.

“Ze weten inzichtelijk te maken wat de techniek aan de achterkant voor ons betekent aan de voorkant.”

Vragen? We bijten niet