CV-Ketel stuk? Grote kans dat een monteur van Feenstra hem komt maken. Het installatiebedrijf is sinds 1947 gegroeid tot een organisatie met meer dan zesduizend medewerkers. The Webmen ondersteunt het bedrijf met de ontwikkeling en implementatie van verschillende digitale oplossingen.

Digitaal domein

In een wereld die continu verandert zag ook Feenstra de noodzaak om te digitaliseren. “We hadden een verouderd digitaal domein en wilden daarom een flinke digitale slag maken,” zegt Michiel Pennings, manager marketing & communicatie bij Feenstra. Dan ging het niet alleen om apps en nieuwe (responsieve) websites, maar ook om de manier waarop onze productinformatie is ingericht. Toen kwamen we al snel bij The Webmen uit.

Klus na klus

Webmen hield een pitch voor de ontwikkeling en implementatie van een speciale webapp klanten zelf cv-ketelproblemen konden oplossen. “Die pitch haalden The Webmen unaniem binnen omdat ze ons het beste gevoel gaven qua techniek, prijs en ervaring,” zegt Pennings. “De software die ze leveren is open-source – dat is niet alleen goedkoper, maar ook wendbaarder. The Webmen kan namelijk snel nieuwe modules implementeren in ons systeem voor nieuwe functionaliteit.”

“Die pitch haalden The Webmen unaniem binnen, omdat ze ons het beste gevoel gaven qua techniek, prijs en ervaring.”

Lead2Order

Het bleef niet bij de webapp. Op basis van de goede samenwerking ging The Webmen ook aan de slag met een implementatie van een PIM-systeem en nieuwe webshop. Momenteel wordt er gewerkt aan de ontwikkeling en implementatie van een digitaal Lead2Order-systeem, zodat het gehele salesproces van lead tot factuur gedigitaliseerd is. “Toen we die plannen aankondigden, maakte The Webmen meteen indruk door te laten zien dat ze ook verstand hebben van ondersteunende processen en complete systeemontwikkeling,” aldus Pennings. “Ze beloven je niet de wereld, maar vertellen je in duidelijke taal wat wel en niet mogelijk is. Bij ieder nieuw probleem, vraag of uitdaging kijken ze met een frisse en kritische blik naar wat er mogelijk is.

“En keer op keer maken ze die belofte waar. Op die manier ontwikkel je een samenwerking waar je echt wat aan hebt.”

Vragen? We bijten niet