Wat is een portal (mijn omgeving)?

Een van de belangrijkste kenmerken van een "mijn omgeving" is dat er altijd een inlog nodig is. De besloten omgeving laat meestal informatie zien die gebruikersspecifiek is. Daarnaast komt de informatie vaak vanuit backend-systemen. Een omschrijving zou kunnen zijn: Het ontsluiten van gebruiker-/klantspecifieke informatie uit de organisatie en beschikbaar maken via de website. Een concreet voorbeeld is "Mijn Nuon". Via dat onderdeel van de website zou je factuurinformatie kunnen opvragen of je jaarverbruik kunnen inzien. Uiteraard zijn er nog vele andere voorbeelden te verzinnen.

Een besloten omgeving kan ingezet worden voor verschillende doeleinden. Heeft uw bedrijf bijvoorbeeld een traag log off-line proces dat digitaal kan, dan kan Webmen dit proces voor u automatiseren. Er wordt begonnen met het in kaart krijgen van dit proces (user journey). Aan de hand van de op te stellen userflow worden er use cases gedefinieerd. Een use case kan bijvoorbeeld zijn: inloggen/uitloggen/registreren (gebruikersaccount), kenmerken gebruiker (profiel), aanvragen verzoek, beoordeling verzoek, offertetraject verzoek, vrijgeven verzoek. In de use cases wordt o.a. aangegeven: wat het doel is, wie ermee bemoeid zijn, wat de happy-flow is en welke uitzonderingen er zijn, wanneer de use case wordt getriggered en wat de uitkomsten zijn van de use case. Op deze manier wordt het gehele proces aan elkaar geschreven zodat er geen speld meer tussen is te krijgen in het proces. Wanneer alles eenmaal duidelijk is omschreven kan er gestart worden met de technische realisatie.

Hieronder het proces in hoofdlijnen:

  1. Inventarisatie (achterhalen user journey)
  2. Verzamelen van informatie
  3. Realisatie van Use Cases (incl. status flow en eventuele swim lanes diagram indien er meerdere systemen ontsloten moeten worden)
  4. Technische realisatie
  5. Test & Rework
  6. Implementatie

Zoekmachine vriendelijk

Onder water alles goed geregeld voor Google

Responsive

Geoptimaliseerd voor desktop, tablet en mobiel

Eenvoudig beheren

Gebruiksvriendelijk en flexibel CMS

Vragen? We bijten niet