In het twintigjarige bestaan van The Webmen is het vakgebied behoorlijk veranderd. In het begin lag de nadruk vooral op informatieve websites. De laatste jaren is de focus meer verschoven naar complexe online maatwerkomgevingen. Wat onveranderd is gebleven is het streven naar kwaliteit. Het moet er niet alleen mooi uitzien, ook de softwarematige achterkant moet staan als een huis.

Als experts in complexe websites en e-commerceplatforms wordt The Webmen dagelijks uitgedaagd om perfecte oplossingen te bouwen voor opdrachtgevers als Total Energie, SEAT en IWR. Rob Versluis, mede-eigenaar en softwarearchitect, bij The Webmen: “Bij elk project verzinnen we hoe we de oplossing gaan maken. Nemen we bestaande software en passen we dat aan of bouwen we de applicatie met een framework.” Belangrijke vragen omdat voor The Webmen de techniek aan de achterkant perfect in orde moet zijn.

We kiezen bewust voor tools van niveau

Om de kwaliteit van de back-end te bewaken, zet Rob binnen The Webmen de lijnen uit. Soms betekent dat, dat bepaalde software bewust niet wordt gebruikt. “Een voorbeeld hiervan is Wordpress, vertelt Rob. “Ook al is het CMS bijzonder populair, voor ons heeft uiteindelijk de broncode de doorslag gegeven. Daar zijn we op zijn zachtst gezegd niet enthousiast over.”

Het is duidelijk dat voor The Webmen populariteit niet altijd van doorslaggevende betekenis is. Ook nieuwe tools of frameworks worden niet zomaar ingezet. Rob: “In de back-end maken we vaak gebruik van Symphony, dat is niet nieuw en trendy en datzelfde geldt ook voor het door onze ‘front-enders’ gebruikte framework Vue.js.” Er wordt altijd kritisch gekeken of ze aan de Webmenstandaard kunnen voldoen. “We kiezen bewust voor tools van niveau”, aldus Rob.

 

“Door duidelijk te maken bij de klant wat best practice is, kunnen we uiteindelijk de beste oplossing bouwen.”

 

Onze oplossingen hebben grote impact op werkprocessen

Naast de techniek speelt ook de veranderende wens van de klant een grote rol bij de ontwikkeling van digitale maatwerkoplossingen. Opdrachtgevers van The Webmen zien dat online vandaag de dag meer is dan een domein op het web. “Onze oplossingen hebben grote impact op de bedrijfsvoering en interne werkprocessen van onze klanten”, vertelt Rob. “Een voorbeeld hiervan is de B2B-webshop die we hebben opgeleverd voor THR.”

THR levert via het kanaal vijfenveertigduizend artikelen aan kleine en grote DHZ-zaken. “Het ziet er misschien niet heel spectaculair uit, maar de techniek erachter heeft ervoor gezorgd dat klanten zelf elektronisch bestellingen kunnen doen, zonder tussenkomst van een medewerker.” Deze efficiënte en snelle procedure is voor de klant merkbaar, maar heeft ook invloed op het werk van de medewerkers van THR. Zij merken dat bestelgemak voor de klant consequenties heeft voor bijvoorbeeld processen omtrent voorraadbeheer en logistiek.

Meer advieswerk

Het is duidelijk dat het werk van The Webmen vandaag de dag niet meer alleen bestaat uit het bouwen van technisch hoogwaardige websites. “Omdat ons werk zoveel invloed heeft op de interne organisatie van onze klant, komt er ook veel advieswerk bij kijken. Zo werken we binnen projecten op het randje van onze comfortzone, en dat is toch het meest uitdagend. Door duidelijk te maken bij de klant wat best practice is, kunnen we uiteindelijk de beste oplossing bouwen”, besluit Rob Versluis.