Als je nog op de middelbare school zit en geïnteresseerd bent in ICT en software, waar kun je dan het beste een stage lopen? Precies: bij The Webmen. De veertienjarige Tom Janssen dacht dat ook! De vmbo’er kreeg in april een kijkje in de keuken bij het Apeldoornse webbureau. Wat hij ondervond? Je bent nooit te jong om te leren!

Om hoogwaardige kwaliteit te kunnen leveren voor opdrachtgevers als Olympia, Feenstra en International Wellness Resorts is het delen van kennis een belangrijk onderdeel van de Webmenfilosofie. Dat geldt niet alleen voor de eigen medewerkers en opdrachtgevers die op kantoor lopen maar ook voor stagiairs. Tom: “Tijdens de eerste dagen van mijn snuffelstage heb ik vooral meegekeken met de designers en de front- en back-end ontwikkelaars.” Op zijn eigen werkplek kreeg Tom daarnaast veel ruimte om tutorials te bekijken op YouTube om zo de eerste beginselen van webdesign onder de knie te krijgen.

“Back-end ontwikkeling vind ik echt interessant”


Het team van The Webmen laat me dingen zelf ontdekken

De stage geeft Tom goed inzicht in de projecten en wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een website of webshop. “Meekijken is natuurlijk heel interessant, maar het team van The Webmen laat me ook dingen zelf ontdekken. Zo leer je hoe je het zelf moet doen en kon ik ook aan websites werken.” 

Door de handen uit de mouwen te steken, heeft Tom een duidelijker beeld van het vak gekregen en ontdekt wat hij het leukst vindt. “Back-end ontwikkeling vind ik echt interessant. Het leukste hieraan is, dat je ook dingen aan de achterkant doet die niet zichtbaar zijn voor de websitebezoeker.” Volgens de stagiair ligt hier voor hem een grotere uitdaging dan front-end ontwikkeling.

Bijdrage van The Webmen aan het vakgebied: inzicht en inspireren 

The Webmen wil jongere generaties graag inzicht geven in het vakgebied en warm maken voor het beroep. In het geval van Tom is dit gelukt. Want hoewel hij nog tijd genoeg heeft om een keuze te maken voor een vervolgstudie, is hij dankzij zijn stage bij The Webmen achter gekomen welke richting het wordt. “Zodra ik het vmbo heb afgerond, wil ik graag de mbo-opleiding app-ontwikkelaar gaan doen. Daarna misschien zelfs nog naar het hbo.” 

Met nog een hele opleidingstoekomst voor zich, heeft Tom ervaren dat een dag fulltime werken anders is dan een dag naar school. “De dagen bij The Webmen waren lang, maar als ik nu alles al zou beheersen en ik zou kunnen kiezen tussen school en werk, zou ik toch echt voor het laatste gaan”, besluit Tom Janssen enthousiast.