Geplaatst op

Veel websites hebben dezelfde pagina's onder twee verschillende links beschikbaar. Ook al is het verschil minimaal, er zitten nadelige gevolgen aan. Zoek de verschillen in de onderstaande twee linkjes 

https://thewebmen.com/blog
https://thewebmen.com/blog/

Wij hebben ervoor gezorgd dat al onze urls altijd eindigen zonder slash. De tweede link zal terug verwijzen naar de eerste link. 

SEO 

Vanuit zoekmachine optimalisatie (SEO) is het wenselijk om geen dubbele content te creëren. Dat is nu wel het geval doordat dezelfde pagina via twee verschillende url bereikbaar is. 

Google Analytics

Daarnaast is het misleidend voor de statistieken van de website. In de onderstaande screenshot is duidelijk te zien dat de bezoeken voor de bedoelde zelfde pagina verdeeld zijn over 2 afzonderlijke pagina's 

 dubbele content google analytics

dubbele content google analytics

Oplossing

Kies voor één van de twee opties. Wij gaan altijd voor de kortste versie, dus zonder slash. Zorg dat de variant met slash d.m.v. een 301 redirect wordt doorgestuurd naar de zonder slash variant. Afhankelijk van de gebruikte software voor de website zijn hier mogelijkheden voor. Dit zou jullie web bouwer prima moeten kunnen regelen.